Når man starter med sous vide matlaging vil man ganske raskt se at det er to variabler som spiller stor rolle ved denne matlagings teknikken; tid og temperatur. Når du har knekt koden på hva som er den perfekte kombinasjonen av disse, vil du kunne skape fantastiske resultater gang på gang. For å hjelpe deg med dette har vi laget en oversikt med forslag til gode kombinasjoner av disse to variablene, ved tilberedning av forskjellige retter. Dersom du føler det mangler noe, så skriv gjerne til våres kundesupport.
Vær oppmerksom på at bruken av guiden er bare der som et forslag og er på eget ansvar.
Storfe |
|||
Indrefillet |
|||
Ytrefillet |
54 |
55 |
1.5 time |
Entrecote |
56 |
55 |
1 time |
Oksekjake |
55 |
1.5 time |
|
Oksebryst |
80 |
10 timer |
|
Oksehaler |
80 |
12 timer |
|
60 |
80 |
10 timer |
|
Svin |
|||
Indrefillet |
|||
Ytrefillet |
58 |
60 |
2 timer |
bacon |
60 |
1.5 time |
|
Ribbe |
- |
- |
- |
Kjake |
60 |
62 |
3 dage |
Pattegris |
58 |
62 or 75 |
3 dage eller 8 timer |
58 |
68 |
10 timer |
|
Lam |
|||
Lammelår |
|||
Lammeskank |
58 |
64 |
4 timer |
Lammecarré |
60 |
75 |
10 timer |
Pinnekjøtt |
60C |
2 timer |
|
- |
80 |
5 timer |
|
Fjærkræ |
|||
Kyllingbryst |
|||
Kyllingslår |
61 |
62 |
1.5 time |
Kalkunbryst |
65 |
66 |
3 timer |
Kalkunlår |
61 |
64 |
4 timer |
63 |
68 |
2 timer |
|
Andebryst |
|||
Foiegras |
58 |
60C |
1.5 time |
- |
60C |
1 time |
|
Rype |
|||
Due |
58 |
60 |
1.5 time |
Fasan |
58 |
60C |
1.5 time |
- |
60 C |
1.5 time |
|
Vilt |
|||
moose inner fillet |
|||
moose outter fillet |
56 |
not sure to be honest |
|
moose |
58 |
not sure to be honest |
|
58 |
not sure to be honest |
||
reindeer outerfillet |
|||
Reinsdyr plomme |
54 |
what cut is this |
|
54 |
55C |
1 time |
|
Hjortelegg |
|||
56 |
75 |
8 timer |
|
Fisk |
|||
Salmalaks |
All fish must be frozen first before sousvide |
||
Torsk |
45 |
40C |
40 minutter |
Kveite |
50 |
50C |
15 minutter |
Breiflabb |
52 |
48C |
20 minutter |
Uer |
54 |
50C |
15 minutter |
Makrell |
- |
- |
- |
Lutefisk |
40C |
30 minutter |
|
50 |
50C |
15 minutter |
|
Grønnsaker |
|||
Gulerøtter |
|||
Brokkoli |
84 |
88 |
30 minutter |
Asparges |
- |
84 |
20 minutter |
84 |
88 |
15 minutter |