Rask levering

 Fri frakt på ordre over 600 kr.

 Sikker Betaling

cybermonday

15 fordele ved å vakuumere maten din

Har du fundert på om en vakuummaskin er noe du trenger i livet ditt? Her er noen av fordelene ved å eie en vakuummaskin:

1. Vakuummaskinen er tidsbesparende

Du kan forsegle familiemåltider eller enkeltporsjoner av snacks eller grønnsaker, og så fryse det. Når du skal spise, fikser du de porsjonene du trenger, og så er du ferdig. Dette er spesielt nyttig når du sous vide-tilbereder mat – slipp porsjonene du trenger i sous vide-tilberederen din og vent. Middagen er servert!

2. Vakuummaskinen er pengebesparende

Kjøp kjøtt i store porsjoner, del opp i porsjoner og vakuumer, så har du ferskt kjøtt tilgjengelig i opptil 6 måneder. Det innebærer enorme besparelser, sammenlignet med å kjøpe kjøtt i små porsjoner.

3. Vakuummaskinen konserverer maten

Vakuummaskiner konserverer maten ved å forebygge fremveksten av mugg og bakterier. Vakuumering fjerner oksygenet fra maten din. Verken mugg eller bakterier kan vokse uten oksygen.

4. Vakuumering beskytter maten

Vakuumering beskytter maten mot uttørking og frostskader. Frostskader oppstår når maten din utsettes for vann. Vakuumposen beskytter maten din mot luftkontakt, sånn at fukten ikke kan fordampe. Posen er en utmerket barriere mot elementene.

5. Vakuumering forlenger oppbevaringstiden

Oppbevaringstiden for maten din blir mye lengre når du vakuumerer den. Vakuumert mat holder 3-5 ganger lengre enn mat som oppbevares i plastbokser eller -poser. Den nøyaktige oppbevaringstiden i vakuumpose avhenger av om du lagrer maten i kjøleskapet, fryseren eller matskapet.

6. Mat varer lengre

Frossen mat som er vakuumert holder i gjennomsnitt 2-3 år, mens den i gjennomsnitt vil holde i 6-12 måneder hvis den emballeres på annen måte. De fleste vakuumerte matvarer vil holde i kjøleskapet i 1-2 uker, noe som er betydelig lengre enn de vanlige 1-3 dagene for mat som lagres konvensjonelt i kjøleskapet.

7. Effektiv orden

Vakuumering gjør det enkelt å holde orden i maten. Vakuumert mat tar mindre plass i fryseren og lar deg enkelt se hva slags mat du har.

8. Null frostskader med Chamber-vakuummaskiner

Vakuumering gir maten et lufttett miljø, slik at du unngår de krystallene som forårsaker frostskader på maten din. Vakuumering holder fukten inne i maten din i lengre tid, slik at du kan nyte smaken av fersk mat etter flere måneders lagring.

9. Vakuumert mat smaker bedre

Vakuumeringen holder på fukt, kraft og smak i maten. Du kommer til å kjenne at smaken er annerledes.

10. Vakuumering gir sikker mat

Vakuumering fjerner mesteparten av oksygenet, og dermed forhindres de kjemiske reaksjonene som trigges av oksygen og bederver maten. Det forhindrer også oppblomstring av bakterier som kan ødelegge maten.

11. Vakuumering holder maten fersk

Vakuumering hindrer ikke bare at maten blir ødelagt. Det sørger også for at fett ikke blir harskt, at maten ikke skifter farge, slik den ofte gjør i fryseren, og at den ikke får en slimete film eller dårlig lukt.

12. Oppbevar væsker i vakuum

Legg væsken i fryseren i et par timer så den blir litt hardere. Legg deretter den delvis frosne væsken i en vakuumpose, med nok plass øverst til forsegling. Du kan også forsegle væsker i et glass og så vakuumere glasset.

13. Vakuumer rester

Vakuumer restematen din med det samme. På den måten unngår du å måtte kaste maten, samtidig som du sørger for et enkelt måltid i fremtiden. Frys restematen, så holder den seg i mange måneder – dessuten slipper du å spise det samme måltidet tre kvelder på rad. Når du tar restematen ut av fryseren etter noen uker, er smaken frisk og fristende igjen.

14. Lukk chipsposen

En vakuummaskin er praktisk til å forsegle chipsposen igjen. Bare husk at du ikke bruker vakuumsuget, siden det vil knuse alt innholdet. Sørg for at det er flere centimeter ledig plass øverst på posen, trykk på forseglingsknappen og stikk inn posen (pass på så toppen er rett) i forsegleren.

15. Vakuumer turblandinger og snacks

Del opp turblandinger og snacks i småporsjoner og forsegl dem. På den måten blir det enkelt å spise en enkelt porsjon snacks på tur – legg posene i vesken, ryggsekken eller matboksen, klar til når du trenger litt ekstra energi.

 

Tips: Du kan skrive datoen på utsiden av posen etter vakuumering, så du vet når maten ble pakket. Da får du full kontroll over holdbarheten.
Du kan forlenge oppbevaringstiden på maten din ved å rengjøre den grundig før lagring. Det er smart å tørke av alle overflater mellom de forskjellige vakuumeringene for å unngå smitteoverføring. sousvidebutikken.no tilbyr vakuummaskiner og -poser så du får full kontroll mens du konserverer maten din.
 

Sousvidetools produkter

Anova produkter

Sage produkter

Steba produkter

Excalibur produkter

iVide produkter