Rask levering

 Fri frakt på ordre over 1000 kr.

 Sikker Betaling

Hvorfor skal jeg bruke sous vide ved matlaging?

Sous vide bruker nøyaktig temperaturkontroll med sirkulasjon for å produsere resultater som du ikke kan oppnå gjennom noen annen matlagingsteknikk. 
Årsaken – Når du bruker tradisjonelle matlagingsmetoder, har du ikke kontroll over varme og temperaturer. Derfor er det vanskelig og tidkrevende å konsekvent lage god mat. Maten kan fort bli overkokt på utsiden mens bare en liten del i midten er tilberedt til den temperaturen du ønsket. Mat mister smaken, blir lett overkokt og ender med en tørr og seig tekstur.
 

Med presis temperaturkontroll på kjøkkenet gir sous vide følgende fordeler:
 

1. Konsistens: Fordi du lager maten ved en presis temperatur og ved en presis tid, kan du forvente meget konsistente resultater. 

2. Smak: Maten koker i sin egen kraft og safter. Dette sikrer at maten forblir fuktig, saftig og mør. 

3. Avfallsreduksjon: Tradisjonell tilberedt mat tørker ut og resulterer i avfall. For eksempel mister tradisjonelt stekt biff opp til 40 % av sin volum på grunn av inntørking. Biff tilberedt via presisjonskoking, mister ikke noe av volumet. 

4. Fleksibilitet: Tradisjonell matlaging kan kreve din konstante oppmerksomhet. Presisjonskoking får maten til en nøyaktig temperatur og holder den der. Det er ingen bekymring for overkokt mat ved denne metoden.